16:11 | 30.07.2015

svar på spørsmål om språkreisen

Hvor mye kostet det? Selve turen, utflukter, forsikring og lignende koster cirka 40 000. Men det kan variere veldig. Det spørs hvilke utflukter du velger å være med på, hvor du reiser fra osv. (Dette er prisen for USA, jeg tror England for eksempel er en del billigere.) I tillegg må du jo ha med lommepenger, her kommer det selfølgelig an på hvor mye du har tenkt til å shoppe. Jeg brukte cirka 10 000 kr på mat, shopping og lignende. 

Når bestilte du turen? Jeg bestillte på høsten, altså litt under et år før reisen.

Hvilke steder kan du velge mellom? Hvis du mener sånn hvilke land generelt du kan reise til, er det veldig mange å velge mellom. Jeg reiste med EF og med de kan du dra til USA, Storbritannia, Malta, Spania, Irland, Australia, Frankrike og Tyskland. Hvis du går inn HER får du litt mer detaljer om de enkelte stedene. 

Hvordan er det egentlig det hele fungerer? Kort sagt, man går på skolen noen timer for dagen på mandag til torsdag og på kvelden og i helgene drar man på utflukter og får se og oppleve mer av plassen du bor på.

Reiste du sammen med venner? Ja, jeg dro sammen med 3 venninner. 

Isåfall, hvordan funket det å bestille sammen? Vi bestilte sammen også sendte vi mail til EF om at vi ville bo på rom sammen.Hadde dere en type av "eksamen"? Hvordan foregikk den? Var det vanskelig å gjøre det bra? På slutten hadde vi en slags eksamen hvor vi fikk testet engelsk kunnskapene etter ukene med skole. Vi fikk utdelt ark med oppgaver vi skulle krysse av og fylle inn svar, det gikk vel mest på grammatikk og slikt. Også fikk vi litt lytteoppgaver for å teste hvor godt du forstår engelsk. Det er ikke noe avansert prøve og du trenger ikke å øve eller noe. Jeg ante ikke at vi skulle ha denne prøven, så jeg hadde ikke forberedt meg noe, men jeg gjorde det ganske bra alikevel, så det er ingenting å bekymre seg for!

Hva er ditt beste minne etter språkreisen? Ah, jeg klarer ikke å velge bare ett. Jeg vil si at hele språkreisen er mitt beste minne, om jeg kan si det? Haha. Alt jeg fikk oppleve og lære på disse ukene, det var bare en utrolig fin opplevelse alt sammen!

Hvis du kunne dratt på en til språkreise, hvor ville du dratt og hvorfor? Hm, vanskelig. Men jeg tror jeg ville valgt Australia. Jeg har såå lyst å reise dit!! Jeg kunne også tenkt meg til Florida, men da måtte det ha blitt isteden for California, for Florida og California er nok ganske så likt. 

Hadde du god kontakt med de du dro med før du reiste? Som sagt dro jeg jo sammen med vennene mine som jeg kjente fra før av, så jeg tok ikke kontakt med noen av de andre vi skulle reise med. Jeg var med i en gruppe på facebook også brukte jeg My EF litt. Det er en side/app der alle som skal reise samtidig som deg har en profil og dere kan legge hverandre til som venn, snakke, legge ut bilder osv. 

Hvordan var det med WiFi? Det er Wifi på campus. Vi hadde ikke så bra Wifi på rommet vårt, så vi måtte gå ut i gangen, men det var egentlig ikke noe problem. Det spørs sikkert litt hvor rommet deres ligger.

Hvilke tilleggsturer hadde du mulighet å være med på? Hva kostet disse? Bestilte du de før du reiste eller under reisen? Tilleggsturene du kan være med på er Universal Studios, Disneyland, Six Flags, dagstur til San Diego og helgeturer til San Francisco og Las Vegas. Prisene husker jeg ikke helt nøyaktig, men jeg tror fornøyelsesparkene ligger på 600- 800 kr. Helgeturene er nok en del dyrere. Jeg bestilte før jeg dro, men det er fullt mulig å både bestille og avbestille mens du er der. 

Hva gjorde dere på under språkreisen? Vi gikk på skolen fra mandag til torsdag og etter skoletid hadde vi aktiviteter eller dro på utflukter. Et eksempel på hvordan en ukedag kunne være er at vi sto opp, spiste frokost, dro på skolen, spiste lunsj, slappet av litt og gjorde oss klar til å dra på en utflukt. For eksempel shopping, Hollywood, museum, stranda, Beverly Hills osv. I helgene dro vi på tillegsturene. Noen dager fikk vi også tid til å bare slappe av på campus eller ved bassenget på skolen, vaske klær, gå til Target og slikt. Også hadde vi EF disko og prom noen kvelder. Vi hadde noe å finne på hele tiden, det var ikke en eneste kjedelig dag! 

Hvor mye engelsk lærte du under reisen? Hm, jeg vet ikke om jeg lærte så veldig mye engelsk egentlig. Jeg kunne jo snakke det flytende fra før, så det var mer litt småord jeg plukket opp innimellom. Men jeg ble definitivt mye mer selvsikker og komfortabel med å snakke engelsk. 

 

Håper dere fikk svar på det dere lurte på! Hvis dere har flere spørsmål er det bare å legge igjen en kommentar, så svarer jeg enten i kommentarfeltet eller i et nytt innlegg ♥


14:09 | 03.07.2015

et år siden california

For akkurat et år siden var jeg på vei til California. Jeg kunne ikke tro at dagen hvor jeg skulle dra på språkreise var kommet. Jeg var spent, nervøs, litt redd og gledet meg helt utrolig på samme tid. Jeg husker fortsatt da jeg sa farvel til mamma og pappa på Gardermoen og tenkte med meg selv "hvordan i alle dager skal dette gå?". Jeg visste ikke hvordan det kom til å bli, men jeg var sikker på at det kom til å bli et eventyr. Og det hadde jeg helt rett i. På en måned fikk jeg oppleve mer enn jeg noen gang kunne drømt om. Jeg savner det sånn. Campus, rommet vårt, Hollywood, alle turene til Target, starbucks, Disneyland, Universal Studios, kantina, skolen, palmene, været, shoppingen, strendene, amerikanerne. Ah, jeg kunne fortsatt i evigheten. 

California var virkelig en drøm og jeg skulle gjort mye for å få oppleve alt en gang til. Jeg lærte så utrolig mye på denne turen, både om meg selv og verden generelt. Og jeg fikk mange erfaringer som jeg kommer til å ha nytte av i fremtiden. Jeg misunner alle dere som er på språkreise i år, dere må virkelig bare nyte hvert sekund. Herregud, jeg savner California. Jeg vil tilbake!!


17:06 | 28.01.2015

throwbackCalifornia 2014 ♥


17:35 | 11.10.2014

california through my iphone


1. Det obligatoriske fly-vinge-bildet på vei til London 2. Slottet i Disneyland. Sååå fint! 3. Venice beach 4. Johnny Depp sin stjerne på the walk of fame 5. Universal Studios 6. Nydelig solnedgang på Santa Monica


1. Et av mange palme-bilder. Synes palmer er så fint og idyllisk! 2. Fyrverkeri på nasjonaldagen til USA, 4.juli 3. Idyll 4. Beverly Hills 5. Los Angeles 6. Her var vi på en båt i disneyland der vi kjørte inn i hus med disney-figurer og musikk. Åh, det var så koselig!

Kan godt lage flere innlegg om språkreisen jeg var på i sommer, så hvis dere har spørsmål eller det er noe dere vil jeg skal fortelle mer om er det bare å si ifra i kommentarfeltet!


hits